Sari la conținut

STARE DE URGENŢĂ

Allah! Sustinatorul omenirii! Îndepărtați boala, vindecați boala. Tu ești cel care vindecă.

Ruga contribuie la cultivarea dragostei si frației.

(Şi O, Allah, răsplătește-mă pentru greutatea mea și oferă-mi ceva mai bun decât aceasta pentru mine!.

Islamul Inseamna pace!

Islamul este pace și supunere față de Allah (Dumnezeu), Creatorul tuturor lucrurilor.

Profetul Mohammad: femeile sunt jumătatea identică a barbaţilor

Recomandari IslamRo
  • Staţi acasă, izolaţi-vă! Coronavirus loveşte în întreaga lume.
  • Profetul Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă auzi că o anumită boală s-a declanşat într-un anumit loc, nu merge acolo şi dacă aceasta se declanşează într-un loc în care te afli deja, atunci nu părăsi acel loc…” (relatat de Bukhari şi Muslşim)
Miryam Bella

Islam - probleme actuale

Recommended Posts

Trei lucruri îi îngrijorează pe non-musulmani cu privire la islam în ziua de azi: violența religioasă, legea islamică sau shari‘a și modul în care sunt tratate femeile în islam.

Unii extremiști au folosit termenul jihad pentru a se referi exclusiv la „războiul sfânt”, dar cuvântul înseamnă, de fapt, „lucrare practică”, spre deosebire de „simpla” rugăciune și studiul din scripturi.

Juriștii și gânditorii musulmani au înțeles diferit jihadul. Sursele standard legale susțin, de exemplu, că jihadul militar acceptabil trebuie să fie defensiv și că dușmanii trebuie să fie avertizați și să li se permită să înceteze acțiunile provocatoare. Unii juriști și alți gânditori musulmani susțin astăzi că jihadul poate desemna orice acțiune practică destinată beneficiului comunității islamice sau îmbunătățirii lumii în general. Se spune că Mahomed a făcut o distincție între „jihadul mai mare” și „jihadul mai mic”. Acesta din urmă, a spus el, este război. Dar jihadul mai mare este acela de a combate nedreptatea, precum și devotamentul personal de a trăi în mod drept.

Astăzi, terorismul islamist revendică rădăcinile religioase, dar reflectă, cu siguranță, nemulțumiri sociale, politice și economice care au, în realitate, o mică legătură sau nu au deloc legătură cu religia. Pe lângă aceasta, este important de reținut că marea majoritate a musulmanilor din lume nu s-au alăturat violenței teroriștilor.

Shari‘a este un alt motiv de îngrijorare pentru unii non-musulmani. Shari‘a vine din Coran și din hadith – scurte rapoarte despre ceea ce a spus și a făcut Mahomed și cei mai apropiați asociați ai săi, care oferă modele de comportament musulman și completează și explică fragmente din Coran – și este un cod al comportamentului musulman.

Regulile care reglementează, atât îmbrăcămintea pentru bărbați, cât și cea pentru femei (cum ar fi hijabul sau vălul) se găsesc în shari‘a; în timp ce acestea sunt impuse de unele țări musulmane, ele sunt lăsate la alegerea individuală în altele. Shari‘a acoperă și aspecte precum igiena personală; timpul și conținutul rugăciunii; și regulile care reglementează căsătoria, divorțul și moștenirea. Astfel, atunci când musulmanii indică în sondaje că doresc să fie guvernați de shari‘a, ei fac sau nu o declarație politică. Ei pot, pur și simplu, să spună că aspiră să trăiască, într-adevăr, vieți musulmane.

https://www.churchofjesuschrist.org/study/liahona/2018/04/understanding-islam?lang=ron

  • Imi place 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

România in stăre de urgenţă

Starea de alertă permite autorităţilor să ia orice măsuri pentru prevenirea şi înlăturarea pericolelor pe care le presupune constatarea unei situaţii de urgenţă. Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze ţara, România

coronavirus-.jpg

×