Sari la conținut

STARE DE URGENŢĂ

Allah! Sustinatorul omenirii! Îndepărtați boala, vindecați boala. Tu ești cel care vindecă.

Ruga contribuie la cultivarea dragostei si frației.

(Şi O, Allah, răsplătește-mă pentru greutatea mea și oferă-mi ceva mai bun decât aceasta pentru mine!.

Islamul Inseamna pace!

Islamul este pace și supunere față de Allah (Dumnezeu), Creatorul tuturor lucrurilor.

Profetul Mohammad: femeile sunt jumătatea identică a barbaţilor

Recomandari IslamRo
  • Staţi acasă, izolaţi-vă! Coronavirus loveşte în întreaga lume.
  • Profetul Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă auzi că o anumită boală s-a declanşat într-un anumit loc, nu merge acolo şi dacă aceasta se declanşează într-un loc în care te afli deja, atunci nu părăsi acel loc…” (relatat de Bukhari şi Muslşim)

Recommended Posts

 
Siria este una dintre cele mai vechi civilizaţii ale Orientului Mijlo- ciu. Aici, luna Ramadan întruchipea- ză o valoare spirituală aparte: vizite în familie, spiritualitate, rugăciuni. Zi şi noapte, caracteristicile lunii sfinte sunt resimţite în principalele oraşe siriene; toate sunt pregătite pentru meditaţie şi reculegere. În timpul rugăciunilor, mos- cheile sunt aglomerate, mai ales pe timp de noapte şi în timpul ultimelor două săptămâni din lună. La ieşirea din locurile de cult, se fac donaţii şi sadaqah, pentru cei nevoiaşi.
 
Sirienii au un sentiment pu- ternic pentru familie. Pentru ei, luna Ramadan este una dintre cele mai speciale momente, pentru a consoli- da legăturile de familie. Fără a fi anunţate, vizitele sunt numeroase, după Iftar, în special în ultimele două săptămâni din luna Ramadan. Chemarea la rugăciune are un efect special, în timpul acestei luni sacre. La sfârşitul postului, masa de Iftar este foarte variată. Cina e servită în acelaşi timp cu Iftarul. Fattouche este nelipsită. E salată garnisită cu bucăţi mici de pâine prăjită, legume şi ierburi proaspete, tocate. Supa de fidea este, de asemenea, una tradi- ţională pentru sirieni. O particularitate culinară con- stă în faptul că numeroase legume sunt umplute: vinete, dovlecei, car- tofi… toate servite cu orez, şi prăjitu- ri făcute cu griș şi brânză.
 
Ceai negru şi cafea sunt servi- te în timpul Iftarului. Cafeaua se ser- veşte în ceşcuţe mici, aromatizată cu cardamom (nucșoară). Ceaiul e foar- te amar, fiind savurat pe tot parcur- sul nopţii. Sirienii beau, de aseme- nea, mult suc de curmale, cald. Pe străzile capitalei, negus- torii lucrează, devenind mai activi şi înregistrând mai multe comenzi, în timpul acestei luni. Seara, cartierele sunt mai „vi- brante”. Se organizează spectacole de o rară frumuseţe. Cafenelele sunt pline în Damasc. Şah, cărţi, gustări (alune, fistic, migdale) … toate sunt savurate pe terase. 
Publicația "Annissa"

  • Apreciaza 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

România in stăre de urgenţă

Starea de alertă permite autorităţilor să ia orice măsuri pentru prevenirea şi înlăturarea pericolelor pe care le presupune constatarea unei situaţii de urgenţă. Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze ţara, România

coronavirus-.jpg

×