Sari la conținut

STARE DE URGENŢĂ

Allah! Sustinatorul omenirii! Îndepărtați boala, vindecați boala. Tu ești cel care vindecă.

Ruga contribuie la cultivarea dragostei si frației.

(Şi O, Allah, răsplătește-mă pentru greutatea mea și oferă-mi ceva mai bun decât aceasta pentru mine!.

Islamul Inseamna pace!

Islamul este pace și supunere față de Allah (Dumnezeu), Creatorul tuturor lucrurilor.

Profetul Mohammad: femeile sunt jumătatea identică a barbaţilor

Recomandari IslamRo
  • Staţi acasă, izolaţi-vă! Coronavirus loveşte în întreaga lume.
  • Profetul Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă auzi că o anumită boală s-a declanşat într-un anumit loc, nu merge acolo şi dacă aceasta se declanşează într-un loc în care te afli deja, atunci nu părăsi acel loc…” (relatat de Bukhari şi Muslşim)

Recommended Posts

Arta islamică cuprinde artele vizuale produse de secolul al VII-lea de către oamenii care locuiau pe teritoriul locuit sau condus de populațiile islamice din punct de vedere cultural. Prin urmare, este o artă foarte dificilă de definit deoarece acoperă multe țări și diverse popoare în jur de 1400 de ani; nu este o artă specifică unei religii, a unui timp, a unui loc sau a unui singur mediu, cum ar fi pictura.

Câmpul imens al arhitecturii islamice este subiectul unui articol separat, lăsând printre altele câmpuri variate precum caligrafie, pictură, sticlă, ceramică și textile.

Arta islamică nu este deloc limitată la arta religioasă, ci include și arta bogată și variată a culturilor societăților islamice. Ea include adesea elemente seculare și elemente care sunt încruntate, dacă nu interzise, de unii teologi islamici.

111113_0731_ISLAMICART111.jpg Detaliu de decoratiuni arabe la Alhambra din Spania

În afară de inscripțiile caligrafice tot mai prezente, arta religioasă este mai puțin proeminentă în arta islamică decât în arta medievală occidentală, cu excepția arhitecturii islamice în care moscheile și complexele clădirilor înconjurătoare sunt cele mai comune rămășițe. Pictura figurativă poate acoperi scene religioase, dar în mod normal în contexte esențiale laic, cum ar fi pereții palatelor sau cărțile poeziei iluminate. Caligrafia și decorarea manuscrisului este un aspect important, dar alte arte religioase, cum ar fi lămpile cu moschei din sticlă și alte accesorii de moschee, cum ar fi plăcile (de ex. Gresia Girih), lemn și covoare, au, de obicei, același stil și motive ca arta contemporană contemporană, deși cu inscripții religioase chiar mai proeminente.

„Arta islamică sa dezvoltat din mai multe surse: arta romană, creștină timpurie și stiluri bizantine au fost preluate în arta și arhitectura islamică timpurie; influența artei sassaniene a Persiei pre-islamice a fost de o importanță primordială; Stilurile din Asia Centrală au fost aduse cu diverse incursiuni nomade; iar influentele chineze au avut un efect formativ asupra picturii islamice, ceramicii si textilelor. ” Deși întregul concept al” artei islamice „a fost criticat de unii istorici de artă modernă, el a numit-o” ficțiune a imaginației ” sau un „miraj”, asemănările dintre arta produsă în timpuri și locuri foarte diferite în lumea islamică au fost suficiente pentru a menține termenul în uz larg de către învățați .

Elementele repetate în arta islamică, cum ar fi utilizarea modelelor geometrice florale sau vegetale într-o repetiție cunoscută sub numele de arăbesc. Arabia în arta islamică este adesea folosită pentru a simboliza natura transcendentă, indivizibilă și infinită a lui Dumnezeu. Greșelile din repetiții pot fi introduse în mod intenționat ca un spectacol de umilință de către artiștii care cred că numai Dumnezeu poate produce perfecțiune, deși această teorie este contestată.

111113_0731_ISLAMICART211-300x200.jpg Fort Mughal Agra

În mod tipic, deși nu în întregime, arta islamică sa concentrat mai degrabă pe descrierea tiparelor și a caligrafiei arabe, decât pe cifre, deoarece mulți musulmani se tem că reprezentarea formei umane este idolatrie și, prin urmare, un păcat împotriva lui Dumnezeu, interzisă în Coran. Imaginile umane pot fi găsite în toate epocile artei islamice, mai presus de toate în forma mai privată a miniaturilor, unde absența lor este rară. Reprezentarea umană în scopul închinării este considerată idolatrie și este interzisă în mod corect în dreptul islamic, cunoscut sub numele de legea șariei. Există, de asemenea, multe înțelesuri ale lui Mohamed, profetul șef al islamului, în arta islamică istorică.

Micile figuri decorative ale animalelor și ale oamenilor, mai ales dacă vânează animalele, se găsesc în bucăți seculare în multe medii din mai multe perioade, dar portretele se dezvoltă lent.

111113_0731_ISLAMICART311-250x300.jpg


Panou brodat, secolele XVIII-XIX, din Caucaz, eventual Karabagh. Aceste textile colorate din regiunea Caucazului erau o artă internă făcută pentru uz casnic și pentru comerțul local și poate să fi inspirat covoarele caucaziene mai bine făcute pentru export. Colecțiile muzeului textil

drumulislamului.ro/arta-islamica/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

România in stăre de urgenţă

Starea de alertă permite autorităţilor să ia orice măsuri pentru prevenirea şi înlăturarea pericolelor pe care le presupune constatarea unei situaţii de urgenţă. Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze ţara, România

coronavirus-.jpg

×