Sari la conținut

STARE DE URGENŢĂ

Allah! Sustinatorul omenirii! Îndepărtați boala, vindecați boala. Tu ești cel care vindecă.

Ruga contribuie la cultivarea dragostei si frației.

(Şi O, Allah, răsplătește-mă pentru greutatea mea și oferă-mi ceva mai bun decât aceasta pentru mine!.

Islamul Inseamna pace!

Islamul este pace și supunere față de Allah (Dumnezeu), Creatorul tuturor lucrurilor.

Profetul Mohammad: femeile sunt jumătatea identică a barbaţilor

Recomandari IslamRo
  • Staţi acasă, izolaţi-vă! Coronavirus loveşte în întreaga lume.
  • Profetul Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă auzi că o anumită boală s-a declanşat într-un anumit loc, nu merge acolo şi dacă aceasta se declanşează într-un loc în care te afli deja, atunci nu părăsi acel loc…” (relatat de Bukhari şi Muslşim)
Aly Zahra Amira

Povesti cu tâlc

Recommended Posts

Povestiri Islamice cu talc - "Saracul"

 
%28119%29.jpg
Era odata o adunare obisnuita.Profetul(salAllahu alayhi wasalam) sedea la locul sau si companionii erau in jurul sau ascultand cuvintele sale intelepte si calauzitoare. Deodata un om sarac si zdrenturos venii, saluta adunarea: " Assalamu Alaikum" si gasind un loc liber, se alatura, asezandu-se. Profetul (salAllahu alayhi wasalam) le spusese ca toti musulmanii sunt frati si in adunari sa se aseze acolo unde gasesc un loc liber, fara deosebire.

Se intampla insa, ca saracul sa se aseze langa un om bogat. Acesta se simti deranjat si incerca sa stranga marginea straiului sau, langa el, astfel ca saracul sa nu il atinga. Profetul(salAllahu alayhi wasalam) observa aceasta si adresandu-se omului bogat, ii spuse: 

"Poate ca iti este frica ca saracia lui sa nu te afecteze?" "Nu, Oh, Mesager al lui Allah," spuse el. "Atunci poate ca ti-e teama ca ceva din averea ta sa nu treaca asupra lui?" "Nu, Oh, Mesager al lui Allah". "Sau iti este teama ca hainele tale sa nu se murdareasca din cauza lui?" "Nu, Oh, Mesager al lui Allah". "Atunci de ce te-ai tras la o parte si ai strans haina pe langa tine?"

Omul cel bogat spuse: "Marturisesc ca am facut un lucru foarte urat, a fost o greseala si o recunosc. Vreau sa o ispasesc si ii voi da acestui frate musulman o jumatate din averea mea, pentru a fi poate iertat." 

Auzind aceasta, saracul se ridica si spuse: "Oh Profet al lui Allah, nu accept aceasta oferta." 
Oamenii din jur fura foarte surprinsi. Saracul insa explica: "Oh, Profet al lui Allah, refuz oferta sa pentru ca ma tem sa devin la fel de trufas si sa ma port cu fratii mei musulmani, in felul in care s-a purtat el cu mine." 


"Iata ca voi sunteti chemati sa cheltuiti pe calea lui Allah. Si unii dintre voi sunt zgarciti, iar acela care este zgarcit este zgarcit numai spre paguba lui insusi. Allah este deajuns pentru Sine, iar voi sunteti saraci. Iar de va veti intoarce, El va va inlocui cu un alt neam si apoi aceia nu vor fi asemenea voua." [CORAN \ 47: 38] 

"...Purtati-va bine cu parintii, cu rudele, cu orfanii, cu sarmanii, cu vecinul apropiat si cu vecinul strain, cu tovarasul de alaturi, cu calatorul de pe drum si cu cei stapaniti de mainile voastre drepte, caci Allah nu-i iubeste pe cel trufas si pe cel laudaros!" [CORAN \ 4: 36]
  • Apreciaza 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

România in stăre de urgenţă

Starea de alertă permite autorităţilor să ia orice măsuri pentru prevenirea şi înlăturarea pericolelor pe care le presupune constatarea unei situaţii de urgenţă. Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze ţara, România

coronavirus-.jpg

×